Nemsztrájk az SZTE-n
2012.12.30. 06:27 - pötty zorka

A szénszünetben Szabad Egyetemet tartanak a Szent Györgyi Albert Agorában, ahol a szervezők és előadók a nemsztrájk módszerével kívánnak tiltakozni a felsőoktatásban kialakult helyzet ellen. A január 4-i nyitott rendezvényre hallgatót és oktatót, középiskolást és szülőt, valamint minden szegedit várnak.


A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) oktatói a nemsztrájk módszerével kívánják jelezni, hogy az utcai politizálás mellett egyéb eszközökkel is rendelkeznek, elsősorban a tudomány, a szabad gondolat eszközével.

Mert a tandíj nem tandíj – hanem költségtérítés; a forráskivonás nem forráskivonás – hanem átstrukturálás; sztrájk nem sztrájk – hanem nemsztrájk.

Szerezzük vissza a szavainkat, hogy azt jelentsék, amit!
(Előzetesként néhány gondolat a szervezőktől itt olvasható.)

Az Oktatói, a Hallgatói és a Szülői Hálózatok, a Miérthallgatók csapata, a Hálózat a Tanszabadságért és a Humán Platform, az Oktatói Hálózat Szegedi Bölcsésztagozat, valamint a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének szegedi tagjai nemsztrájkkal kívánnak tiltakozni a felsőoktatásban kialakult helyzet ellen.

 

Szolidaritásunkat fejezzük ki az egyetemisták és középiskolások megmozdulásaival. Fontosnak tartjuk, hogy folyamatosan kapcsolatban maradjunk velük, demonstráljuk, hogy csak a felnőtt, felelős, tudatos és tanult polgárok képesek előrevinni hazánkat.

 

Rendezvényünkkel Szeged, a város és minden lakója számára értéket kívánunk létrehozni. Előadóink (a Szegedi Tudományegyetem mellett fővárosi felsőoktatási intézmények oktatói) tudományáguk, szakmájuk elismert képviselői, akik a „demonstrálásnak” egy olyan formáját választották, amellyel mindenki számára elérhetővé kívánják tenni a minőségi felsőoktatás, az universitás-eszme értékeit.

 644_agora-polus-05.jpeg

A Szabad Egyetemre 34 előadó jelentkezett, a 2013. január 4-én, 9.30-kor kezdődő előadássorozat három szekcióban zajlik:

1. a köz- és felsőoktatás aktuális kérdéseiről, társadalmi hasznosságáról, finanszírozási lehetőségeiről, modelljeiről

2. a hatalom fogalmairól a filozófiában, a művészetekben (és napjainkban)

3. a kultúráról, művészetről, tudományról

A Szegedi Tudományegyetem épületei szénszünet lévén zárva tartanak, ezért a rendezvényt a Szent-Györgyi Albert Agorában tartjuk. Mindenkit – jogászt és közgazdát, bölcsészt és természettudóst, közszolgát és kommunikátort, mérnököt és agrárszakembert, orvost és informatikust, hallgatót és oktatót, középiskolást és szülőt – tandíj és (ön)költségtérítés nélkül várunk.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mierthallgatok.blog.hu/api/trackback/id/tr164987322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

épészmérnök 2012.12.30. 15:16:46

Remek! Minden jót kívánok!
süti beállítások módosítása