Céljaink, avagy miért NEM hallgatunk
2012.12.13. 10:32 - pötty zorka

A felsőoktatásban most kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel:

Célunk, hogy tudatosítsuk az egyetemi hallgatókban azt, hogy végveszélybe került Alma Materük, és figyelmeztessük őket arra, hogy méltánytalanul bánik velük a kormányzat, amikor hallgatói szerződést írat alá.

Célunk az is, hogy a középiskolásoknak elmondjuk: a kormány döntései miatt veszélybe került a jövőjük a felvételi keretszámok radikális csökkentésével, és célunk tájékoztatni a szülőket is a tarthatatlan helyzetről, hiszen 10480 államilag támogatott hely lesz csupán jövőre a magyar felsőoktatásban.

Célunk, hogy felhívjuk Szeged figyelmét arra, hogy az egyetem a város legnagyobb munkáltatója, 8000 alkalmazottjával, illetve a konferenciaturizmussal és a kutatás-fejlesztés eredményeivel fontos bevételi forrás a városnak és az itt lakóknak egyaránt. Ez most veszélybe került.

 

lufi_szechenyiter_szcafé.jpg
Célunk, hogy elmondjuk mindenkinek: ez a kormányzati döntés KÖZÖS ügyünk, hiszen számtalan káros gazdasági következménye lesz országunkra. A munkanélküliség és a kivándorlás is növekedni fog, ha milliókba kerül egy diploma.

De célunk felhívni az emberek figyelmét arra is, hogyha kevesebben tanulnak a felsőoktatásban, akkor az országot számtalan értelmiségi, kreatív és kritikus embertől fosztják meg.

Nyilvánvaló, hogy a kormányzat ilyen LUFIFEJŰ, öntudat nélküli polgárok nevelésére törekszik. Ne hagyjuk, hogy a kormányzat töltse meg a fejeket a saját tartalmaival! Álljunk ki a keretszám csökkentés ellen, álljunk ki a minőségi felsőoktatásért!

Nem titok, hogy szükség van oktatási reformokra, azonban a változtatások ne önkényesek legyenek: az egyetemek ne a sajtóból értesüljenek a róluk szóló – autonómiájukat sértő – döntésekről!

Mindenki ügye az egyetem, az egész ország érdeke a minőségi felsőoktatás! A diploma mindenkinek érték, védjük meg, és adjunk lehetőséget mindenkinek a megszerzésére!
Ne legyünk lufifejűek! Az üresfejű nemzet el fog veszni! 

Független csoportunk ki fog állni ezekért a célokért, de felszólítunk mindenkit, hogy NE HALLGASSON TOVÁBB!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierthallgatok.blog.hu/api/trackback/id/tr744984736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása