Oktatási rendszer és versenyképesség - VIDEÓ
2013.01.25. 13:12 - m. g.

versenykepesseg.jpgA globális versenyképességi index több pillére is az oktatással áll összefüggésben - derült ki Pelle Anitának, az SZTE GTK Pénzügyek és Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Intézete docensének előadásából a január 4-i Szabad Egyetemen.

Nézd meg az előadás felvételét!

- Nem úgy van, hogy van Magyarország és van az Európai Unió - Mi a tagjai vagyunk! - jegyezte meg az SZTE GTK Pénzügyek és Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Intézete docense.
Pelle Anita előadásából az is kiderül, hogy a magasabb iskolázottsági szint magasabb jövedelmekkel jár együtt - de magasabb a minőség iránti igény, a termékek és szolgáltatások iránti kereslet is.

 

Első rész:

 

A tudásnak egyre nagyobb szerepe van, és tőkét is jelent! A globális versenyképességi index keretrendszerét látjuk a kivetítőn: a 12 pillérből kettőnél jelenik meg az oktatás.

Második rész:

Kapcsolódó cikkek:
Eközben az EU-ban…
Miért fontos tanulni?
A cél elfogadható, az eszköz nem

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierthallgatok.blog.hu/api/trackback/id/tr235042972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása