A tanulás társadalmi haszna - VIDEÓ
2013.01.24. 10:54 - m. g.

tudas_ill.jpgA tudás sokszorosan megtermeli azt az értéket, melyből az iskolarendszert fenntartjuk - fejti ki előadásában Csapó Benő, az SZTE BTK Neveléstudományi Intézetének vezetője. Hogyan fordulhat mégis elő, hogy Magyarországon - a világtendenciákkal szembemenve - forrásokat vonnak el az oktatásból? Milyen haszna lehet a tanulásnak az egyén és a társadalom számára?

Csapó Benő előadásának videofelvétele a január 4-i Szabad Egyetemről.

 

Az előadásból többek közt az is kiderül, hogy mennyi a diplomaszerzés társadalmi költsége és haszna, illetve hogy a társadalomnak nem kell haszontalan diplomásokat eltartania, hiszen tudásuk nagy anyagi hasznot hoz, és környezetükre is pozitív hatással vannak.

 

Első rész:

A tanult emberek egészségesebben élnek, gondoskodnak magukról, kevésbé függnek az állami ellátó rendszertől, sőt, hosszabb ideig is élnek. A tanult emberek időskori leépülése is lassúbb, de alapvetően másként élnek, hajlamosabban a közösségi életben való részvételre, de képesek önálló életvitelre és személyes kontrollra is. Az önszerveződés is közelebb áll hozzájuk.


Második rész:

 

Kapcsolódó cikkek:

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mierthallgatok.blog.hu/api/trackback/id/tr25040582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.24. 14:16:45

"forrásokat vonnak el az oktatásból"

helyesen: forrásokat vonnak el az oktatástól, vagy írhatod úgy is, hogy forrásokat vonnak ki az oktatásból.

a kettő mixelése tökéletesen helytelen és magyartalan
süti beállítások módosítása