"Ezt is elviszem magammal..."
2013.01.18. 12:47 - pötty zorka

repulo.jpg"Bizonytalanok a végzős gimnazisták"- írja a Délmagyarország. "Megtudtuk, a külföldi élet, a bizonytalan jövő naponta felmerülő téma az iskolákban. Több szó esik róluk, mint a korábbi években."

- Rengeteg a rémhír arról, milyen nehéz helyzetben vannak - írja a Délmagyarország nyomtatott kiadása. Egy matematika-fizika szakos pedagógus, Zimányiné Horváth Vera szerint az a baj, hogy sokan még azt sem tudják, miből kell majd közép, és miből emelt szinten érettségizni egy adott szakhoz. A felvételi tájékoztató sincs még kész. Ebben a helyzetben sokan el akarják hagyni az országot, mint az a cikkből is kiderül.

dmcikk.jpg

A cikk, illetve a benne megszólaltatott középiskolások véleménye önmagáért beszél, Erdős Virág sorai jutottak a helyzetről eszünkbe, mert Ezt is elviszem magammal... - részlet következik.

"viszek egy csúnyán
beszopott mesét
viszem a legesleges-
legutolsó esélyt
ki tudja, lesz-e
búcsúzni időm
viszem a Duna-parton
levetetett cipőm
mit bánom úgyis
elviszem lazán
elviszem gond nélkül a
hátamon a hazám
aki ma büntet
az holnap lövet
viszek egy mindig vissza-
visszahulló követ

Ezt is elviszem magammal…"

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mierthallgatok.blog.hu/api/trackback/id/tr395025276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZHV 2013.01.18. 15:54:02

Az említett osztály "idézett" osztályfőnökeként jegyezném megy, hogy az idézett cikk meglepően elferdített képet ad az újságíróval történt beszélgetésen elhangzottakhoz képest. A pontos adatok: külföldi továbbtanulást pillanatnyilag két tanuló tervez. A többi 28 elsősorban Magyarországon próbálkozik,véleményem szerint jó eséllyel.

Takács Alexandra 2013.01.18. 16:21:46

Az előttem szóló osztályfőnökünkkel teljes mértékben egyetértek. Bár számítottam rá, hogy egy, a valóságot elferdítő képet fognak kapni az emberek a témával kapcsolatban, azonban az már engem is felháborít, hogy a nevemet felhasználják a cikkben, mint az álláspont alátámasztását, miközben engem arról senki sem kérdezett meg, hogy hozzájárulok-e. Annyit még hozzátennék, hogy igen, Ausztriába készülök, és igen, egy osztálytársam is hasonló terveket szövöget, de ez csak 2 ember a 30-ból, a többség úgy gondolom, hogy igenis ragaszkodik a szülőföldjéhez, és elsősorban Magyarországon képzeli el a jövőjét. Hát ilyen ez a média...

jomunkas56 2016.02.11. 12:22:03

Ha Magyarországon maradnak akkor sem olyan könnyű a helyzet, az egyetemi évek alatt további kérdések is felmerülhetnek a diákokban. Ez a cikk összeszedi milyen problémák merülhetnek fel a hallgatói élet során: gyakornokvadasz.hu/biztos-hogy-jol-valasztottal-egyetemet-2/
süti beállítások módosítása