Közös nyilatkozat a gyűlöletbeszéd ellen - ÁLLÁSFOGLALÁS
2013.01.11. 16:04 - Billton

communication,design,poster,racism,piano,print-656812c7abc30841a07d0d274109d262_h.jpgAz ELTE, a Szegedi, a Pécsi és a Debreceni Tudományegyetem kommunikáció- és médiatudományt oktató tanszékei továbbra is fenntartják maguknak a jogot, hogy hallgatóikat eltanácsolják az egyenlő emberi méltóságot semmibe vevő, szélsőséges hangvételű sajtóorgánumoktól és az ott végzett szakmai gyakorlattól.

A fenti tanszékek munkatársai eddig is az emberi szabadságjogok szellemében oktatták diákjaikat, de látva a mai magyar újságírói közbeszéd egyre aggasztóbb állapotát, most szükségét érzik, hogy nyílt állásfoglalással jelezzék, mélyen elítélik a gyűlöletbeszédet, és azokat az orgánumokat, amelyek az ilyen megnyilvánulásoknak teret engednek. A szakunk társadalmi hasznosságát rendre kétségbevonó oktatási kormányzatnak, ha másból nem is, ebből a drámai helyzetből meg kellene értenie, hogy a kommunikáció- és médiatudomány által közvetített tudás, jártasság és felelősségviselés nélkülözhetetlen a demokratikus közösségi elvek érvényesülése szempontjából. A régiek tudták: „Nem az fertőzteti meg az embert, ami a szájon bemegy…

  • György Péter intézetvezető (ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet)
  • Müllner András tanszékvezető (ELTE Média és Kommunikáció Tanszék)
  • Szajbély Mihály tanszékvezető (Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék)
  • Szijártó Zsolt tanszékvezető (Pécsi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék)
  • Szirák Péter tanszékvezető (Debreceni Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék)
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierthallgatok.blog.hu/api/trackback/id/tr635012417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása