Nem hallgatunk! ÉLŐ interjú
2012.12.19. 12:09 - pötty zorka

A Délmagyar.hu-n élőben kérdezhettek az olvasók a MiértHallgatók csoportjának két tagjától, Czeglédi Ambrus Mátétól és Medvegy Gábortól.

A december 19-i teljes interjú a hírportálon elérhető, néhány fontost kérdést viszont itt is kiemeltünk.

dm_interju03.jpg

 

Mit tudtok kezdeni azzal, hogy mindenképp átver Benneteket a kormány? Legalábbis megpróbál. A keretszámok eltörlésére gondolok.

- M.G.: Attól, hogy a keretszámokat eltörlik, még nem oldódik meg a probléma. Más feltételekhez kötik a bejutást. Mindenképpen figyeljük a kormányzati reakciókat, kitartunk a követeléseink mellett, nem fogadunk el látszatmegoldásokat.


- C.A.M: A keret mindenképp véges, mert nincs több forrás a felsőoktatásra.

dm_interju02.jpg

 

Amíg egy csomó ember dolgozna, de nem tud, gyerekeknek nincs szemüvegük, mert szegény a család, addig tényleg etikusnak tartjátok, hogy az állam benneteket 9-10 évig az iskolapadban dédelget? Nekem 4 évem volt a végzésre és igyekeztünk mielőbb a magunk lábára állni. Meddig akartok a lábamon állni?


- C.A.M.: Én aláírtam a hallgatói szerződést, amellyel megszabták, hány félévet tanulhatok államilag támogatott kereteken belül. Ezen felül röghöz vagyok kötve, mint minden friss államilag támogatott hallgató. Teljes mértékben a saját lábamon állok, fel kellett vennem a Diákhitelt, amellett, hogy tanulok, dolgozom is.


- M.G: Az állam egyébként 6 évet finanszíroz, aki csúszik, mindenképp fizet.

 

dm_interju04.jpg

 

Mi is a probléma? Megszűnik a keretszám, ingyen lesz a fősuli! Ja, hogy külföldre akarsz menni? Sorry.

- C.A.M.: A probléma, hogy nincs nyílt kommunikáció, nem átlátható a rendszer, nem mindenkinek ingyenes a felsőoktatás. Középiskolás korom óta tudom, hogy kémia-angol szakos tanár szeretnék lenni, itthon, Magyarországon.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierthallgatok.blog.hu/api/trackback/id/tr634984966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása