Hörcsög a díványban - VIDEÓ
2013.01.27. 10:47 - m. g.

Milyen helyzeteket teremtett a felsőoktatás tömegessé válása? Beváltotta-e a kreditrendszer a hozzá fűzött reményeket? Hogy jön a bolognai rendszerhez a lakodalmas rock? És mi köze ehhez a hörcsögnek, a petymegnek, a tengerimalacnak és a sündisznónak? A január 4-i Szabad Egyetemen Katona Péter, az SZTE BTK Szociológia Tanszékének adjunktusa fejtette ki mindezt.

Nézd meg az előadás felvételét!

 Katona Péter személyes tapasztalatait meséli a tömegoktatásról. Az előadó felteszi a kérdést: hogyan lehet egy szintre hozni, vagy ugyanúgy tanítani a 240 ponttal és a 480 ponttal felvett hallgatókat?
Azonban szintén nagyobb problémaként értékeli a szakember, hogy szétveri a közösségeket a kreditrendszer, mert individualizálja a hallgatókat.

Kapcsolódó cikkek:

Kié is az egyetem?
Vannak is, meg nem is: forráskivonások 2013-ban

Nemsztrájk - Szabad Egyetem PERCRŐL PERCRE!
Harmincévesen is az adófizetők pénzén?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mierthallgatok.blog.hu/api/trackback/id/tr35046001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Homo economicus 2015.08.12. 09:56:14

Szerintem ha valaki 280 pontot matek-fizikával összeszed sokkal többet ér, mintha angol-törivel 450-480at.
süti beállítások módosítása