Török Márk már nem néz dolgokat
2013.01.07. 10:13 - Billton

Képernyőkép - 2013-01-07 - 08.43.13.pngAz enyészeté lett a Török Márk looking at things oldal. No, persze nem az érdektelenség vitte a romlásba, az okok ennél sokkal prózaibbak. 

A Török Márk looking at things (TMLAT)  november végén kezdte pályafutását. Kimondott célja volt a hallgatói képviselet elsősorban személyi kérdéseinek feszegetése a humor felhasználásával - állította az oldal szerkesztője. Képernyőkép - 2013-01-07 - 08.52.12.pngindex.hu

 A képgyűjtemény megjárta - a tumblr mellett - az index mémtechnológiai tematikus oldalát, a Mémeskútat, foglalkozott vele szinte a teljes szegedi online sajtó is (szegedcafe, artsonline, delmagyar.hu). A követők száma szilveszterhez közelítve meghaladta a nyolcszázat, a karácsonyi meglepetés remake videó pedig a háromezres nézettséget. 

 Meglepetésére december 30-án a szerkesztő figyelmeztetést kapott a facebook "gépházától", miszerint a felhasználási feltételek megsértése miatt nézze át a TMLAT oldalt. Az üzemeltető akkor a felfüggesztés mellett döntött, amit a facebook nem tolerált: másnap törölte az oldalt és felfüggesztette a szerkesztő egyéb (saját fiókjához tartozó) jogosultságait is.

 A közösségi oldal nem ellenőriz, ebben a felhasználók ítéletére támaszkodik. Tehát ha valakik - elegendő számban - jelentik az oldalt vagy annak tartalmát, akkor a rendszer jelzi ezt a tartalom előállítója felé; így könnyen a tiltás sorsára lehet jutni. Nagy kérdés, hogy a közszereplőket kipellengérező oldal ki(k)nek az érzékenységét sérti, hacsak nem maguknak a szereplő(k)nek szúrja a szemét. 

 A trükk a történetben - a kezdeti meglepetés után - talán csak annyi, hogy az eredeti szerkesztőtől teljesen függetlenül(!), a letiltást után megjelent ismét az oldal, viszont egy kis névmódosításon esett át. A Török Márk looking at things elvesztve a többesszámát Török Márk looking at thing néven restartolt, átvéve a korábban  felfüggesztésre ítélt page több mémjét. Sőt, a rejtélyes alkotó meg is fejelte egy nem túl kreatív Orbán gif screenshot-jával.

 Egyetlen probléma a lelkes újraindításban talán csak annyi, hogy az első like-olók nagy többsége (J.G., J.T., SZ.A., G.D., B.T.) ezer szálon kötődik a jelenleg regnáló hallgatói képviselethez. A lázas oldalkreálás sajnos pár óra múltán abbamaradt és önkéntesen törlésre került a fake tartalom.

 Ugyan a TMLAT-oldal egyelőre nem található facebookon, annyi ígéretet viszont kaptunk az eredeti mémgyárostól, hogy a szilveszteri fáradalmak és a vizsgaidőszak szoros edzéstervét letudva ismét rááll a témára. 

Kapcsoló cikk(ek)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mierthallgatok.blog.hu/api/trackback/id/tr255002571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pinter.bence 2013.01.07. 12:35:10

napraforgó blog reloaded

tundrazuzmo (törölt) 2013.01.07. 22:54:00

- Miért nincs kint a tartalom a facsén?
- Mert a Török gyerek megvágta...

halaloszto 2013.01.08. 10:07:41

Most azt akarjatok mondani, hogy a faszi leszedette, majd megijedt a streisand effekt-tol, es megprobalta maga visszatenni?

Vajk

Yeto 2013.01.08. 12:05:19

Fúrni már tudnak. Ma itthon ez elég az érvényesüléshez.
süti beállítások módosítása