Minőségi oktatást!
2012.12.14. 00:00 - m. g.

Követeléseink:

Minőségi oktatás, esélyegyenlőség, egyetemi autonómia, kompenzáció és a hallgatói szerződés eltörlése.

mh_forum_121210.jpg(MTI - Kelemen Zoltán Gergely)

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói érdekképviseletektől független csoportja, a MiértHallgatók december 10-én hétfőn Hallgatói Fórumot rendezett az universitas Bölcsészettudományi Karán (BTK).

A rendezvényen megjelent az SZTE vezetése is, dr. Szabó Gábor rektor mellett több egyetemi méltóság felszólalt. A közel 500 fős - hallgatókból, egyetemi oktatókból és dolgozókból, valamint középiskolásokból és tanáraikból álló - fórumon közfelkiáltással az alábbi követeléseket fogalmazták meg közösen a résztvevők, amelyeket a MiértHallgatók másnap személyesen adtak át a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetőjének.

Követeljük:

1. A társadalmi esélyegyenlőséget az oktatásban.

2. A hallgatói szerződés eltörlését.

3. Ne korlátozzák az egyetemi autonómiát.

4. Állítsák le a forráskivonást, kompenzálják az eddigi elvonásokat.

5. A minőségi oktatás megvalósíthatósága jegyében ne normatív alapon történjen az egyetemek támogatása, hanem az egyes egyetemek tudományos teljesítménye alapján. 

Továbbá

6. A Hallgató Fórum résztvevői felszólítják a Magyar Rektori Konferenciát (MRK), Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciáját (HÖOK), valamint a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetét (FDSZ), hogy kezdeményezzenek együttes tárgyalást a kormánnyal valamennyi hallgatói, oktatói, szakmai és egyéb szervezet bevonásával.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierthallgatok.blog.hu/api/trackback/id/tr414982087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása